20 Ιανουαρίου 2012

15-1-2012 ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ-ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ Ν.ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ




ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ.

ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ-ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ Ν.ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ





Την Κυριακή15 Ιανουαρίου 2012 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια χοροεσπερίδα και η κοπή πίτας του συλλόγου Νεφροπαθών Ν.Φθιώτιδας, στο κέντρο ΤΕΜΠΕΛΗΣ στο Γοργοπόταμο. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν : ο Ηγούμενος της Ι.Μονής Αγάθωνος, π.Δαμασκηνός , ο π.Γερμανός,ο βουλευτής της Ν.Δ κ.Σταϊκούρας, ο πρώην Βουλευτής κ.Σταυρογιάννης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Μπέτσιος, ο δήμαρχος Λαμιέων κ. Κοτρωνιάς,ο διοικητής του Νοσοκομείου Λαμίας κ.Αγγουράς,ο Δ/ντης της Μ.Τ.Ν Λαμίας κ.Καββαδίας, η προϊσταμένη κ.Νικολαϊδου, το νοσηλευτικό προσωπικό , Δ/ντης του Ε.Κ.Α.Β κ.Λιάσκος,το επίτιμο μέλος και δωρητής του συλλόγου μας κ.Σοφιανός Παντελής, ο Δ/ντης της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων του Λαϊκού Ν.Αθηνών κ.Ζαβός , η νεφρολόγος της Μ.Τ.Ν του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας κ.Γόμπου, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λαμίας κ.Δασκαλόπουλος, η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων κ.Δασκαλοπούλου.

Επίσης παρευρέθησαν πρόεδροι και μέλη των τοπικών Συλλόγων καθώς και όμορων Νομών, μέλη του Συλλόγου μας ,συγγενείς και πολλοί φίλοι.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ.Τσιούτρας παίρνοντας το λόγο ευχήθηκε ολόψυχα χρόνια πολλά, καλή χρονιά με υγεία ,πολλές Μεταμοσχεύσεις και λιγότερα προβλήματα, μιας και η νέα χρονιά θα είναι δύσκολη σε όλους τους τομείς, αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά με τη βοήθεια του θεού ελπίζω και πιστεύω θα τα καταφέρουμε.
Επίσης διαβεβαίωσε τα μέλη του συλλόγου ότι, τόσο ο ίδιος όσο και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ, θα βρίσκονται κοντά τους προσπαθώντας να δώσουν λύση στα προβλήματα που θα προκύψουν.
Ο Σύλλογος θέλοντας να πεί ένα μεγάλο ευχαριστώ σε ανθρώπους που βρίσκονται κοντά του τον βοηθούν και τον στηρίζουν, πολλές φορές υπερβάλλοντα εαυτόν, αποφάσισε ομόφωνα να είναι τα τιμώμενα πρόσωπα στην φετινή του εκδήλωση, το Ιατρικό ,Νοσηλευτικό προσωπικό της Μ.Τ.Ν Λαμίας και τα πληρώματα του Ε.Κ.Α.Β.
Εκ μέρους του ιατρικού προσωπικού την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο Δ/ντης της Μ.Τ.Ν κ.Καββαδίας, απο τον Ηγούμενο της Ι.Μ.Αγάθωνος π.Δαμασκηνό.
Εκ μέρους του νοσηλευτικού προσωπικού την τιμητική πλακέτα παρέλαβε η προϊσταμένη της Μ.Τ.Ν κ.Νικολαϊδου,απο τον Διοικητή του νοσοκομείου Λαμίας κ.Αγγουρά.
Εκ μέρους του Ε.Κ.Α.Β την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο Δ/ντης κ.Λιάσκος απο τον Δ/ντη της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων του Λαϊκού Ν.Αθηνών κ.Ζαβό. Στη συνέχεια ο κ.Λιάσκος παρέδωσε την πλακέτα στον πρόεδρο των εργαζομένων κ.Χαλεπλή.
Στην συνέχεια χορευτική ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους με τους δημοτικούς χορούς που παρουσίασε, αποσπόντας το θερμό τους χειροκρότημα.
Ακολούθησε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με λαϊκή και δημοτική μουσική απο την ορχήστρα του κ.Δημ. Αργυρίου.
Ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ ευχαριστούνε θερμά όσους τους τίμησαν με την παρουσία τους.
Ενα μεγάλο ευχαριστώ στο Λύκειο Ελληνίδων και το δάσκαλό κ.Καλαθά, στον κ.Λούκα για την προσφορά στις βασιλόπιτες, στα καταστήματα της πόλης μας, για τα δώρα που πρόσφεραν για την λαχειοφόρο αγορά και σε όλους όσους μας στηρίζουν υλικά και ηθικά.

12 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΝΙΑΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ

Ξεκινά η απογραφή των δικαιούχων διατροφικού και προνιακού επιδόματος απο το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να συσταθεί Ενιαίο Μητρώο Δικαιούχων Παροχών.

ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ:Αφορά τους δικαιούχους επιδομάτων αναπηρίας, απροστάτευτων παιδιών, ομογενών και στεγαστικής συνδρομής συνταξιούχων υπερηλίκων ΟΓΑ, είτε λαμβάνουν ένα ή περισσότερα επιδόματα. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν απογραφεί, δε θα λαμβάνει το επίδομα το οποίο ελάμβανε έως σήμερα. Μετά το τέλος της απογραφής του ο δικαιούχος θα λάβει κωδικό αριθμό απογραφής. Η απογραφή επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης και η ψευδής δήλωση στοιχείων αποτελεί ποινικό αδίκημα.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ: Η
απογραφή θα γίνει στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ ) και οι δικαιούχοι να προσέλθουν σε οποιοδήποτε ΚΕΠ ασχέτως με το Δήμο/Περιφέρεια απο τους οποίους λαμβάνουν το επίδομα. Η απογραφή θα ξεκινήσει την 1 Φεβρουαρίου και θα έχει διάρκεια μέχρι τις 16 Μαρτίου 2012, ανάλογα με τη συχνότητα του αρχικού γράμματος του επωνύμου του δικαιούχου. Η απογραφή των δικαιούχων των οποίων το επώνυμο ξεκινά:
από Α έως Ι, θα γίνει απο 1-2-2012 μέχρι 15-2-2012
απο Κ έως Ο, θα γίνει απο 15-2-2012 μέχρι 29-2-2012
απο Π έως Ω, θα γίνει απο 1--2012 μέχρι 16-3-2012

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ: Ο δικαιούχος κατά την προσέλευση του στα ΚΕΠ για την απογραφή, θα πρέπει να έχει μαζί του υποχρεωτικά και να επιδείξει:
  1. Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή οτιδήποτε έγγραφο αποδεικτικό της ταυτότητάς του
  2. Το εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος οικ. έτους 2010ή2011, ή βεβαίωση απόδοσης Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ )
  3. Οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο απο το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).Σε περίπτωση που δεν διαθέτει, θα του χορηγηθεί απο το ΚΕΠ ή απο τα γραφεία ΑΜΚΑ των Ασφαλιστικών Φορέων για να του χορηγηθεί.
  4. Επίδειξη της πρώτης σελίδας βιβλιαρίου λογαριασμού πληρωμών ή αντίστοιχης κάρτας λογαριασμού ή απλού φωτοαντιγράφου αυτών, που θα τηρείται σε πιστωτικό ίδρυμα ή γραφείο ταχυδρομικών επιταγών(ΕΛΤΑ) είτε έγγραφη βεβαίωση του πιστωτικού ιδρύματος ή ΕΛΤΑ όπου θα αναγράφεται ο αριθμός ΙΒΑΝ.Η επιλογή του ιδρύματος ή των ΕΛΤΑ γίνεται απο τον δικαιούχο. Να σημειωθεί ότι αν ο δικαιούχος αδυνατεί να προσέλθει στα ΚΕΠ κατά το διάστημα της απογραφής, τότε η καταγραφή του θα γίνει απο τρίτο πρόσωπο που τον εκπροσωπεί.

05 Ιανουαρίου 2012

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΟΓΑ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

Ο ΟΓΑ ΑΠΟ 1-1-2012 ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ-Ε.Ο.Π.Υ.Υ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΤΙ:
Α) ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΟΓΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΕΒΜΗΜΕΝΟΙ Ή ΘΑ ΣΥΜΒΛΗΘΟΥΝ ΣΤΟΝ Ε.Ο.Π.Υ.Υ
Β) ΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ Ή ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΣΕ ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΟ ΕΝΙΑΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ.
Γ)ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ, ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΕΝΗΜΕΡΟ( ΤΑ ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΟΓΑ).
Δ) ΑΠΟ 1-1-2012 ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΟΓΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ, ΔΗΛ. ΟΣΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΠΟΛΕΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΑΞΙ, ΕΝΩ ΟΣΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΠΟΛΕΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΠΟΣΟ.
Ε) ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟ ΤΡΙΨΗΦΙΟ 184 ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΠ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΟΓΑ www.oga.gr ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ.