24 Μαΐου 2012

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΦΘ/ΔΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΛΑΜΙΑΣ (Π.Ε.Λ)

Με τον περιφερειάρχη κ.Περγαντά και την αντιπεριφερειάρχη κ. Στάϊκο

Με τον αντιπεριφερειάρχη κ.Παρχαρίδη

Με τον βουλευτή κ. Κυριακάκη
Άποψη του περιπτέρου μας.

Ο πρόεδρος του συλλόγου με τον Δήμαρχο Λαμιεών κ. Κοτρωνιά , τους αντιδημάρχους και τον πρόεδρο της ΠΕΛ

Ο πρόεδρος του συλλόγου με τον κ.Καλαμάτα, την κ.Παρίση, τον κ.Σκονδριάνη, την κ. Γόνη.

Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος με τον αντιπερειφερειάρχη κ. Στάϊκο

Με τον πρόεδρο των Καρκινοπαθών κ.Βάγια

Με τον βουλευτή της Ν.Δ κ Σταϊκούρα
Η κάλπη συγκέντρωσης της κάρτας δωρητή Οργάνων


Με τον πρόεδρο των Ζαχαροπλαστών κ.Λούκα
Για μια ακόμη φορά ο Σύλλογος Νεφροπαθών Ν.Φθιώτιδας συμμετείχε με περίπτερο στην 46η  Π.Ε.Λ, με σκοπό να ενημερώσει σωστά τους επισκέπτες για την Νεφρική Νόσο και να τους ευαισθητοποιήσει στην ιδέα της Δωρεάς Οργάνων Σώματος.
Οι επισκέπτες μπορούσαν  να ενημερώνονται μέσω έντυπου υλικού που υπήρχε στο χώρο του περιπτέρου  και είχαν την ευκαιρία αν επιθυμούσαν να συμπληρώσουν την κάρτα δωρητή και να την τοποθετήσουν  στην ειδική κάλπη που βρίσκονταν στο χώρο.
Την κάρτα δωρητή συμπλήρωσαν 22 συνάνθρωποί μας  και o σύλλογος θα μεριμνήσει για την αποστολή στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, ώστε να εγγραφούν στο Εθνικό Μητρώο Δωρητών.
Το περίπτερό μας επισκέφτηκαν οι αρχές του τόπου μας, βουλευτές,μέλη του συλλόγου μας, πρόεδροι και μέλη άλλων συλλόγων όπως φαίνεται και απο το φωτογραφικό υλικό.
Για μια ακόμη φορά ευχαριστούμε τον πρόεδρο και το ΔΣ της ΠΕΛ για την δωρεάν παραχώρηση του περιπτέρου και όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.

16 Μαΐου 2012

ΝΕΟΣ ΚΕΒΑ

ΧΡΟΝΙΑ ΝΕΦΡΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΕΛΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ( ΧΝΑΤΣ) ΥΠΟ ΕΞΩΝΕΦΡΙΚΗ ΚΑΘΑΡΣΗ

ΣΤΑΔΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΝΕΦΡΙΚΗΣ ΝΟΣΟΥ ΚΑΙ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ
Στάδια 1 και 2 ( Κάθαρση κρεατινίνης  >ml/min και 60-89 ml/min αντίστοιχα)
Κλινικά ευρύματα
Ο ασθενής είναι ασυμπτωματικός.
ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ...........0%
Στάδιο 3 ( Κάθαρση κρεατινίνης 30-59ml/min )
Kλινικά ευρύματα
Αρτηριακή υπέρταση και ενίοτε δευτεροπαθής υπερπαραθυροειδισμός
ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ............10-20%
Στάδιο 4 ( Κάθαρση κρεατινίνης 15-30 ml/min)
Ο ασθενής μπορεί να εμφανίζει αδυναμία καταβολή περιφερικά οιδήματα, δύσπνοια.
Το ποσοστό αναπηρίας καθορίζεται με βάση την παρουσία και την βαρύτητα των προαναφερόμενων συμπτωμάτων.
ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ............35-67%
Στάδιο 5 ( Κάθαρση κρεατινίνης <15ml/min)
ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ.............80%.
ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΝΕΦΡΟΥ
Επί απορρίψεως του μοσχεύματος, αιφνίδια επιδείνωση νεφρικής λειτουργίας, εμφάνιση πρωτεϊνουρίας, αρτηριακής υπέρτασης. Ενίοτε παρατηρείται υποτροπή της πρωτοπαθούς σπειραματικής νόσου στο μόσχευμα.
ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ
- Όταν βρίσκεται υπο χρόνια αιμοκάθαρση...........80% επ'αόριστον
- Όταν βρίσκεται υπο χρόνια περιτοναϊκή κάθαρση................80% επ'αόριστον
- Κατά και μετά την μεταμόσχευση και επ'αόριστον................80%
- Επί απορρίψεως του μοσχεύματος ή σοβαρών επιπλοκών..........80-100% 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ( ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ) Αρ.Φύλλου 1506( σελ 23486) 4-5-2012

13 Μαΐου 2012

ΗΜΕΡΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΕΦΡΙΚΗ ΝΟΣΟΣ- ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ


    Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τετάρτη 9 Μαϊου, η Ημερίδα που συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Νεφροπαθών Ν.Φθιώτιδας και το Τεχνολογικό Επαγγελματικό Ίδρυμα Λαμίας ( Τ.Ε.Ι.), με θέμα: 
                        << Χρόνια Νεφρική Νόσος-Δωρεά Οργάνων >>.  
 Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης του Τ.Ε.Ι με την παρουσία πολλών φοιτητών αλλά και απλών πολιτών. Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Αναγνωστόπουλος, ο νεοεκλεγής βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Χειμάρας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Πράξεις Ζωής κ. Μίτης, ο χειρουργός  κ.Εμανουηλίδης, ο διαβητολόγος κ. Καλαντζής, ο πρόεδρος του συλλόγου Καρκινοπαθών κ.Βάγιας, η πρόεδρος του φιλανθρωπικού συλλόγου Σύν στον Άνθρωπο κ.Δούμα, η προϊσταμένη κ.Μάκκα Βάσω και νοσηλευτές της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού Καρπενησίου,ο επιχειρηματίας  κ. Λαζαράτος και ο  νεφρολόγος της ιδιωτικής Μ.Χ.Α Λειβαδιάς κ.Δρακόπουλος  , μέλη του συλλόγου μας αλλά και άλλων συλλόγων,φίλοι.
                         Τους ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία τους.
    Τα θέματα που αναπτύχθηκαν απο τους καταξιωμένους ομιλητές της εκδήλωσης έδωσαν την δυνατότητα στους παρευρισκόμενους να ενημερωθούν σωστά : 
α) για το τι σημαίνει Χρόνιαν Νεφρική Νόσος, ποια τα αίτια που την προκαλούν και πως μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε, θέμα το οποίο ανέπτυξε η Δ/ντρια της Μ.Τ.Ν ΙΑΣΩ Θεσσαλίας νεφρολόγος, κ. Αθηνά Γόμπου.
β) Τ ι είναι εγκεφαλικός θάνατος, ποια τα κριτήρια ορισμού του Εγκεφαλικού θανάτου και ο τρόπος Διαχείρησης του δότη οργάνων,που αναπτύχθηκε απο τον Εντατικολόγο-Τοπικό συντονιστή του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων(Ε.Ο.Μ.) της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Λαμίας  (Μ.Ε.Θ.), κ.Γεώργιο Κυριαζόπουλο
γ) Για το ρόλο και το έργο που επιτελεί ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων καθώς και το νομικό πλαίσιο που ισχύει, θέμα που ανέπτυξε ο Δ/ντης της Μ.Ε.Θ Λάρισας και εκπρόσωπος  του Ε.Ο.Μ. κ.Απόστολος Κομνός.
δ) Για την  θέση της Εκκλησίας  στη Δωρεά Οργάνων και τις Μεταμοσχεύσεις καθώς και για την εμπειρία του ως μεταμοσχευμένος, μίλησε και συγκίνησε για μια ακόμη φορά ο Ηγούμενος της Ι.Μ.Αγάθωνος π. Δαμασκηνός. 
Ο π.Δαμασκηνός τόνισε ότι το θέμα των μεταμοσχεύσεων είναι ιερό και πρέπει όσοι αναφέρονται σε αυτό να το κάνουν με πολή σκεψη και σεβασμό.
     Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα βιντεό σχετικό με τη Δωρεά Οργάνων που τους έκανε να δακρύσουν αλλά και να κατανοήσουν πόσο σημαντική είναι η προσφορά οργάνων, σε ανθρώπους που περιμένουν για χρόνια ένα σωτήριο μόσχευμα.
     Επίσης τους δόθηκε η δόθηκε η δυνατότητα  να σκεφτούν ότι μπορεί να είναι και οι ίδιοι ή τα αγαπημένα τους πρόσωπα που θα χρειαστούν κάποια στιγμή στη ζωή τους  όργανο για μεταμόσχευση.
Ο σύλλογος μας εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στην κ.Κατερίνα Τσαδήμα για την βοήθεια και την παρουσίαση της εκδήλωσης , στον κ.Κώστα Κωστούλα για την βιντεοσκόπηση και φωτογράφηση της εκδήλωσης.
Επίσης ευχαριστούμε θερμά τον πρόεδρο του Τ.Ε.Ι. Λαμίας κ. Καρκάνη και το Δ.Σ του ιδρύματος για την άριστη συνεργασία μας, καθώς και τα τηλεοπτικά και έντυπα Μ.Μ.Ε για την προβολή της εκδήλωσής μας. 
O πρόεδρος  κ.Τσιούτρας, ο αντιπρόεδρος κ.Παρδάλης, η κ.Τσαδήμα,η κ.Δόντα, η κ. Γόνη.

Η κ.Τσαδήμα συντονίζει την συζήτηση.

Ο πρόεδρος του ΤΕΙ κ.Καρκάνης απευθύνει χαιρετισμό.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ.Τσιούτρας απευθύνει χαιρετισμό.

Ο νεοεκλεγής βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων χαιρετίζει την εκδήλωση.

Η νεφρολόγος κ.Αθηνά Γόμπου αναπτύσει την ομιλία της.

Ο εντατικολόγος της Μ.Ε.Θ Λαμίας μιλά για τον εγκεφαλικό θάνατο.

Φοιτητές του Τ.Ε.Ι παρακολουθούν την Ημερίδα.
.
                     Ο εκπρόσωπος του Ε.Ο.Μ κ. Κομνός μιλά για   το ρόλο του του Οργανισμού στις μεταμοσχεύσεις.

Ο Ηγούμενος της Ι.Μ.Αγάθωνος π.Δαμασκηνός μιλά για τη θέση της εκκλησίας στη Δωρεά Οργάνων.
Ο πρόεδρος του Ιατρικου Συλλόγου Φθ/δας χαιρετίζει την εκδήλωση
     

Άποψη της αίθουσας του Αμφιθεάτρου του ΤΕΙ.










Φοιτητές του ΤΕΙ παραλαμβάνουν τις βεβαιώσεις παρακολούθησης

12 Μαΐου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ο.Ν




Ο ΕΟΠΥΥ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ

ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΓΑ


Ο κ. Βουδούρης πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ και ο κ. Πέτρουλας διοικητής του ΟΓΑ, με εντολή του Υπουργού κ. Λοβέρδου, αφού υποχρέωσαν τους Αιμοκαθαιρόμενους του ΟΓΑ να μετακινούνται με ταξί από και  προς τις μονάδες θεραπείας  με αποτέλεσμα να χρεωθούν εδώ και τέσσερις μήνες χιλιάδες ευρώ, οι παραπάνω κύριοι αρνούνται να τους καταβάλουν τα χρωστούμενα με αποτέλεσμα οι νεφροπαθείς να οδηγούνται σε οικονομική καταστροφή και στην κοινωνική εξαθλίωση.

Σήμερα ο ΚΑΙΑΔΑΣ έχει όνομα και λέγεται ΕΟΠΥΥ και ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ.

Δεν είναι δυνατόν να κάθονται στα μεγάλα τους γραφεία με τους παχυλούς μισθούς και  να παρακολουθούν με παγερή αδιαφορία και γραφειοκρατικό στρουθοκαμηλισμό την κατάρρευση του συστήματος υγείας της χώρας.
Μάλλον  σκοπεύουν  να εξαφανίσουν τους χρόνια πάσχοντες από την Ελλάδα γιατί χαλάνε το τηλεοπτικό προφίλ τους. Ως άλλοι ΜΕΝΓΚΕΛΕ κάνουν πειράματα για την αντοχή των νεφροπαθών στην εξαθλίωση κλείνοντας λίγο λίγο την στρόφιγγα του κοινωνικού οξυγόνου.
Εμείς τους προτείνουμε για να σταματήσει το μαρτύριο να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο και να ανοίξουν νέα στρατόπεδα εξόντωσης των πολιτών που κοστίζουν. Άλλωστε δεν έχουν παρά να συνεργαστούν με τους αυθεντικούς αναπηροφάγους που είναι και πρώτοι διδάξαντες.
Ούτως ή άλλως, οι αιμοκαθαιρόμενοι που βρίσκονται σε μεγάλες αποστάσεις από τις μονάδες τους δεν θα μπορούν να μεταφερθούν στις μονάδες αιμοκάθαρσης γιατί το χρέος τους προς τους αυτοκινητιστές έχει ξεπεράσει τις 4.000 με 5.000 ευρώ και αυτοί αρνούνται να τους μεταφέρουν, με αποτέλεσμα τη φυσική εξόντωσή τους.    


Υ. Γ.  το Υπ. Υγείας και ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αντί στεφάνου μπορούν να καταθέσουν τα χρήματα στο ταμείο για την σωτηρία της πατρίδας.

03 Μαΐου 2012

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΤΟΥ ΟΓΑ




               ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ

Ο ΕΟΠΥΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΤΟ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ

 Ο ΕΟΠΥΥ  αρνείται να καλύψει τις συμβατικές του υποχρεώσεις για τα οδοιπορικά των νεφροπαθών του ΟΓΑ που πηγάζουν από τον κανονισμό που ο ίδιος ψήφισε και εφαρμόζει. Η  διοίκηση του, με απάθεια και με παγερή αδιαφορία δηλώνει ότι δεν έχει χρήματα να καλύψει τα έξοδα μετακίνησης των αιμοκαθαρόμενων  του ΟΓΑ.  Έξοδα που οι νεφροπαθείς   ήδη έχουν καταβάλει και ανέρχονται σε χιλιάδες ευρώ για αρκετούς, με αποτέλεσμα όχι μόνο να αδυνατούν να προσέρχονται στις μονάδες αιμοκάθαρσης, όχι μόνο να διαλύονται οι οικογένειες τους, αλλά να κινδυνεύουν  με μηνύσεις και φυλακίσεις.
Ειδικά στους ασφαλισμένους του ΟΓΑ έταξαν καλύτερη πρόσβαση στο σύστημα υγείας και οι νεφροπαθείς βρίσκονται στο χείλος της απόγνωσης και της καταστροφής. 
Ο ΕΟΠΥΥ και η διοίκηση του έγινε το μαγικό χαλί, που κάτω από αυτό το Υπουργείο υγείας κρύβει την ανεπάρκεια του και τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε θεσμικό και οικονομικό επίπεδο,  προκειμένω  να βγαίνει ατσαλάκωτη η πολιτική ηγεσία του στις τηλεοράσεις και να επαγγέλλεται το παράδεισο στο μέλλον σε μια άλλη Ελλάδα.  Για τους αιμοκαθαρόμενους όμως με την πολιτική που ακολουθείται δεν υπάρχει παράδεισος παρά μόνο ΚΟΛΑΣΗ που είναι ΤΩΡΑ ΕΔΩ.  
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΕΙΞΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΒΑΣΑΝΙΖΟΝΤΑΙ

ΖΗΤΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΩΡΑ ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΓΑ