01 Οκτωβρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ο.Ν




                                                                                                                        Αθήνα 01/10/12
                                                                                                                        Α.Π. 1842
                             

Ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά


Εξοχότατε κύριε Πρωθυπουργέ,
καθίσταται άμεση και επιτακτική η ανάγκη να σας ενημερώσουμε εν συντομία για τον άμεσο κίνδυνο που αντιμετωπίζουμε να αφανισθούμε βιολογικά εξαιτίας της κόντρας που υπάρχει ανάμεσα στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και στους παρόχους υγείας στον τομέα της αιμοκάθαρσης (κλινικαρχών, προμηθευτών φίλτρων και γενικότερα).
Αυτή τη στιγμή απειλείται άμεσα η ίδια η ζωή μας, καθώς οι συνασθενείς μας που νοσηλεύονται στον ιδιωτικό τομέα έχουν λάβει έγγραφη ειδοποίηση (την οποία σας επισυνάπτουμε), ότι από τις 08/10/2012 θα πρέπει να προπληρώνουν τις αιμοκαθάρσεις και στη συνέχεια να διεκδικούν τα χρήματα από τα ασφαλιστικά τους ταμεία!
Σας επισυνάπτουμε, όμως, το επίσης σημαντικότατο έγγραφο της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρίας που αναφέρει πόσοι αιμοκαθαίρονται, ειδικά στην Αττική, στα Δημόσια Νοσηλευτικά Ιδρύματα και πόσοι στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια.
Από αυτό προκύπτει ότι τα νοσοκομεία αδυνατούν να μας καλύψουν! Συνεπώς, θα ζήσουν μόνο οι έχοντες και κατέχοντες, ενώ οι υπόλοιποι θα….απαλλάξουν τη χώρα από ένα μέρος του χρέους της….
Το θέμα είναι, ότι, οι ιδιωτικές κλινικές είναι επιχειρήσεις, που έχουν σκοπό το κέρδος, όμως οι ζωές μας δεν είναι διαπραγματεύσιμες! Περιμένουμε άμεσα από την πολιτεία να μας προστατεύσει και να διασφαλίσει την θεραπεία μας, δια του αρμοδίου για τα θέματά μας Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Μάριου Σαλμά, ο οποίος, ουδεμία ευαισθησία έχει δείξει μπροστά στον τρόμο των συνασθενών μας για το αν θα εξακολουθήσουν να ζουν μετά τις 08/10/2012, πράγμα που θα διαπιστώσετε αν δείτε πως εκφράστηκε για τα θέματά μας στην εκπομπή της τηλεόρασης της ΝΕΤ, το πρωί της Κυριακής 30 Σεπτεμβρίου.
Επειδή ο προορισμός μας, ως αιρετών εκπροσώπων των νεφροπαθών, δεν είναι να παίρνουμε το μέρος κανενός εκ των εμπλεκομένων και….συμπλεκομένων, αλλά μόνο η εξασφάλιση της απρόσκοπτης νοσηλείας μας, σας ζητάμε να παρέμβετε άμεσα και καταλυτικά.
Η πρότασή μας, προκειμένου να τεθούν τα θέματα ανοικτά και να υπάρξει αποκλιμάκωση και λύση, είναι να γίνει ΑΜΕΣΑ μια τετραμερής συνάντηση μεταξύ Υπουργείου Υγείας, ΕΟΠΥΥ, Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών και Παροχών Υγείας.
Ζητάμε, λοιπόν, να συμβάλετε με το προσωπικό σας κύρος και με τον θεσμικό σας ρόλο προς την κατεύθυνση αυτή.
Επίσης, ένα άλλο φλέγον θέμα που προέκυψε είναι, ότι, με βάση την υπ’ αριθμ. πρωτ. 40890/28-09-2012 εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ, με θέμα τις οδηγίες συνταγογράφησης, δεν εξαιρούνται οι μεταμοσχευμένοι και οι αιμοκαθαιρόμενοι από την γενικευμένη οδηγία περί «συνταγογράφησης δραστικής ουσίας». Εμείς στηρίζουμε τη φιλοσοφία της συγκεκριμένης διάταξης, αλλά όχι για περιπτώσεις που διακινδυνεύεται η επιβίωση του ασθενούς, όπως π.χ. στην περίπτωση των ανοσοκατασταλτικών φαρμάκων, χάρη στα οποία εξασφαλίζεται η επιβίωση του μοσχεύματος.


                                                             Με εκτίμηση
                                                                    


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          O ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                              
Γ. ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗΣ                                                    Γ. ΛΕΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: