13 Μαΐου 2012

ΗΜΕΡΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΕΦΡΙΚΗ ΝΟΣΟΣ- ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ


    Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τετάρτη 9 Μαϊου, η Ημερίδα που συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Νεφροπαθών Ν.Φθιώτιδας και το Τεχνολογικό Επαγγελματικό Ίδρυμα Λαμίας ( Τ.Ε.Ι.), με θέμα: 
                        << Χρόνια Νεφρική Νόσος-Δωρεά Οργάνων >>.  
 Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης του Τ.Ε.Ι με την παρουσία πολλών φοιτητών αλλά και απλών πολιτών. Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Αναγνωστόπουλος, ο νεοεκλεγής βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Χειμάρας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Πράξεις Ζωής κ. Μίτης, ο χειρουργός  κ.Εμανουηλίδης, ο διαβητολόγος κ. Καλαντζής, ο πρόεδρος του συλλόγου Καρκινοπαθών κ.Βάγιας, η πρόεδρος του φιλανθρωπικού συλλόγου Σύν στον Άνθρωπο κ.Δούμα, η προϊσταμένη κ.Μάκκα Βάσω και νοσηλευτές της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού Καρπενησίου,ο επιχειρηματίας  κ. Λαζαράτος και ο  νεφρολόγος της ιδιωτικής Μ.Χ.Α Λειβαδιάς κ.Δρακόπουλος  , μέλη του συλλόγου μας αλλά και άλλων συλλόγων,φίλοι.
                         Τους ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία τους.
    Τα θέματα που αναπτύχθηκαν απο τους καταξιωμένους ομιλητές της εκδήλωσης έδωσαν την δυνατότητα στους παρευρισκόμενους να ενημερωθούν σωστά : 
α) για το τι σημαίνει Χρόνιαν Νεφρική Νόσος, ποια τα αίτια που την προκαλούν και πως μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε, θέμα το οποίο ανέπτυξε η Δ/ντρια της Μ.Τ.Ν ΙΑΣΩ Θεσσαλίας νεφρολόγος, κ. Αθηνά Γόμπου.
β) Τ ι είναι εγκεφαλικός θάνατος, ποια τα κριτήρια ορισμού του Εγκεφαλικού θανάτου και ο τρόπος Διαχείρησης του δότη οργάνων,που αναπτύχθηκε απο τον Εντατικολόγο-Τοπικό συντονιστή του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων(Ε.Ο.Μ.) της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Λαμίας  (Μ.Ε.Θ.), κ.Γεώργιο Κυριαζόπουλο
γ) Για το ρόλο και το έργο που επιτελεί ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων καθώς και το νομικό πλαίσιο που ισχύει, θέμα που ανέπτυξε ο Δ/ντης της Μ.Ε.Θ Λάρισας και εκπρόσωπος  του Ε.Ο.Μ. κ.Απόστολος Κομνός.
δ) Για την  θέση της Εκκλησίας  στη Δωρεά Οργάνων και τις Μεταμοσχεύσεις καθώς και για την εμπειρία του ως μεταμοσχευμένος, μίλησε και συγκίνησε για μια ακόμη φορά ο Ηγούμενος της Ι.Μ.Αγάθωνος π. Δαμασκηνός. 
Ο π.Δαμασκηνός τόνισε ότι το θέμα των μεταμοσχεύσεων είναι ιερό και πρέπει όσοι αναφέρονται σε αυτό να το κάνουν με πολή σκεψη και σεβασμό.
     Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα βιντεό σχετικό με τη Δωρεά Οργάνων που τους έκανε να δακρύσουν αλλά και να κατανοήσουν πόσο σημαντική είναι η προσφορά οργάνων, σε ανθρώπους που περιμένουν για χρόνια ένα σωτήριο μόσχευμα.
     Επίσης τους δόθηκε η δόθηκε η δυνατότητα  να σκεφτούν ότι μπορεί να είναι και οι ίδιοι ή τα αγαπημένα τους πρόσωπα που θα χρειαστούν κάποια στιγμή στη ζωή τους  όργανο για μεταμόσχευση.
Ο σύλλογος μας εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στην κ.Κατερίνα Τσαδήμα για την βοήθεια και την παρουσίαση της εκδήλωσης , στον κ.Κώστα Κωστούλα για την βιντεοσκόπηση και φωτογράφηση της εκδήλωσης.
Επίσης ευχαριστούμε θερμά τον πρόεδρο του Τ.Ε.Ι. Λαμίας κ. Καρκάνη και το Δ.Σ του ιδρύματος για την άριστη συνεργασία μας, καθώς και τα τηλεοπτικά και έντυπα Μ.Μ.Ε για την προβολή της εκδήλωσής μας. 
O πρόεδρος  κ.Τσιούτρας, ο αντιπρόεδρος κ.Παρδάλης, η κ.Τσαδήμα,η κ.Δόντα, η κ. Γόνη.

Η κ.Τσαδήμα συντονίζει την συζήτηση.

Ο πρόεδρος του ΤΕΙ κ.Καρκάνης απευθύνει χαιρετισμό.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ.Τσιούτρας απευθύνει χαιρετισμό.

Ο νεοεκλεγής βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων χαιρετίζει την εκδήλωση.

Η νεφρολόγος κ.Αθηνά Γόμπου αναπτύσει την ομιλία της.

Ο εντατικολόγος της Μ.Ε.Θ Λαμίας μιλά για τον εγκεφαλικό θάνατο.

Φοιτητές του Τ.Ε.Ι παρακολουθούν την Ημερίδα.
.
                     Ο εκπρόσωπος του Ε.Ο.Μ κ. Κομνός μιλά για   το ρόλο του του Οργανισμού στις μεταμοσχεύσεις.

Ο Ηγούμενος της Ι.Μ.Αγάθωνος π.Δαμασκηνός μιλά για τη θέση της εκκλησίας στη Δωρεά Οργάνων.
Ο πρόεδρος του Ιατρικου Συλλόγου Φθ/δας χαιρετίζει την εκδήλωση
     

Άποψη της αίθουσας του Αμφιθεάτρου του ΤΕΙ.










Φοιτητές του ΤΕΙ παραλαμβάνουν τις βεβαιώσεις παρακολούθησης

Δεν υπάρχουν σχόλια: